Dne 3.12.2016 se je PGE Višnja Gora udeležila vaje sektorja Ljubljana jug LIVADA 2016. Sodelovalo je 8 gasilcev in 2 vozili PGE Višnja Gora. Ko smo prispeli, so nas napotili na zbirno mesto, kjer smo dobili nalogo, da se pridružimo kinološkemu društvu Postojna (reševalni psi za iskanje pogrešanih ljudi) pri iskanju pogrešanih ljudi na levem bregu Ljubljanice v dolžini treh kilometrov. PGD Barje nas je s čolnom prepeljalo na levi breg, kjer smo z vodjo kinološkega društva Postojna in reševalnimi psi pričeli z iskalno akcijo. Ko smo našli pogrešanega, so prvi posredovalci PGE Višnja Gora strokovno oskrbeli poškodovanega občana in ga s čolnom PGD Barje prepeljali do triažne cone, kjer so ga nadaljno oskrbeli. Nato nas je vodja intervencije napotil še na pomoč k masovni prometni nesreči, kjer pa smo bili samo v stanju pripravljenosti. Na vaji je sodelovalo preko 60 gasilcev, med drugimi 4 društva sektorja Ljubljana jug; 4 društva iz GZ Postojna, naše društvo iz Višnje Gore, 3 vodniki reševalnih psov s 4 psi in seveda tudi Policija. Bilo je zelo zanimivo in poučno.

Nekaj slik z vaje si lahko pogledate na sledeči povezavi (povezava: slike vaje Livada 2016).

Imamo tudi nekaj video posnetkov intervencijske vožnje, iskanja in reševanja utopljenca ter prometne nesreče (povezava: video posnetki)

Na pomoč.

Dne 23.11.2016 ob 5:10 uri smo bili proženi na intervencija v Podsmreki pri Višnji Gori. Poškodovana oseba je bila zaprta v sobi. Gasilci PGD so Višnja Gora so odprli vrata sobe, poškodovani osebi nudili prvo pomoč in pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Na pomoč.

Dne 21.11.2016 ob 17:16 smo bili proženi na intervencijo v naselju Sela pri Višnji Gori. Požar v naravi oziroma na prostem je obsegal večjo količino želežniških pragov v bližini počitniške hišice. Dostopnost je bila otežena zaradi slabega vremena in razmočenega terena. Požar so pogasili gasilci PGD Stična, PGD Vrh nad Višnjo Goro in PGD Višnja Gora.

Na pomoč.

 

 

 

     VABILO

 

V PGD Višnja Gora tudi letos pripravljamo dan odprtih vrat, ki je namenjen vsem krajanom in krajankam KS Višnja Gora. Dogodek bo potekal v soboto, 5. 11. 2016 od 8.00 do 12.00 ure na igrišču pri gasilskem domu. Z dogodkom vas želimo seznaniti s svojim delom, predstaviti gasilsko opremo in orodje ter omogočiti strokoven pregled gasilnikov, ki jih imate po svojih domovih. Na dnevu odprtih vrat bo VSAK udeleženec lahko preizkusil pravilno uporabo gasilnika, možen pa bo tudi njegov nakup.

Dejavnosti na dnevu odprtih vrat:

  1. Praktičen prikaz pravilne uporabe avtomatskega elektronskega defibrilatorja (AED).
  2. Praktičen prikaz pravilnega gašenja z gasilniki.
  3. Pregled gasilnikov.
  4. Predstavitev gasilske opreme in orodja ter praktičen prikaz uporabe gašenja.

Vse, ki bi vas zanimalo sodelovanje v našem gasilskem društvu vabimo, da se nam tudi pridružite. Možnosti za udejstvovanje in humanitarno delo je v PGD Višnja Gora res veliko, ne glede na starost.

Vabljeni!
UO PGD Višnja Gora

Dne 31.10.2016 smo bili proženi na intervencijo, kjer smo reševali mucka v kanalizacijskem jašku.

Prijavnica

Se želite včaniti?

Prenesite si prijavnico in jo
izpolnjeno pošljite na naslov:

PGD Višnja Gora,
Cesta na Polževo 12
1294 Višnja Gora

Vabljeni!

 

 

O društvu

Prostovoljno gasilsko društvo
Višnja Gora

Cesta na Polževo 12
1294 Višnja Gora

Telefon: 01/7884-645
Elektronska pošta: gasilci.vg@gmail.com