Ponovno se vam oglašamo iz Mladinske komisije PGD Višnja Gora. Tokrat z tekmovanjem že 6. občinskega gasilskega kviza, katerega sta se udeležili 2 pionirski ekipi. Tekmovanje je letošnje leto organiziralo PGD Stična in je potekalo na soboto 27. oktobra. Naši najmlajši tekmovalci so pokazali odlične rezultate na vseh gasilskih disciplinah. Tako so se uspešno spopadli z teorijo o zgodovini gasilstva in teorijo požarne preventive ter pravilno izdelali vse vozle. Da pa so pravi gasilci so pokazali tudi z dobrim poznavanjem gasilskega orodja in opreme. V novem letu smo si zadali  tekmovanje v gasilski orientaciji, na katerega se bomo začeli pripravljati že prav kmalu.

 Letos je v Sloveniji pod okriljem Gasilske zveze Slovenija potekalo že 15. državno gasilsko tekmovanje v orientaciji. Državno tekmovanje, ki se ga lahko udeležijo prve tri uvrščene ekipe na regijski ravni, se je letos odvijalo na soboto, 15. septembra, v gasilski zvezi Žalec, natančneje v PGD Velika Pirešica. Na tekmovanju je sodelovalo 173 ekip trojk z mentorji iz posameznih starostnih kategorij: pionirji (7 – 11 let), mladinci (12 – 16 let) in gasilci pripravniki (16 – 18 let). Iz naše gasilske zveze se je na državno gasilsko orientacijo uvrstilo pet ekipe trojk, ki so zastopale celotno populacijo mladih gasilcev in gasilk.

Že smo vstopili v vroče poletje in tako za seboj pustili obdobje intenzivnih gasilskih vaj in priprav na raznorazna gasilska tekmovanja.

Tako kot vsako leto do sedaj, smo se tudi letošnje leto mladi gasilci udeležili občinskega orientacijskega teka. Ta je bil letos že 5. po vrsti in je potekal na soboto 19. maja. Na njem je sodelovalo 10 gasilskih društev iz celotne gasilske zveze Ivančna Gorica. Orientacijski tek je na občinski ravni v sodelovanju z Mladinsko komisijo iz zveze Ivančna Gorica in PGD Vrh pri Višnji Gori, letošnje leto organiziralo sektorsko društvo PGD Višnja Gora. Tekmovanje se je odvijalo na Vrhu pri Višnji Gori in njegovi okolici.

Tako kot vsako leto do sedaj, smo tudi letos mladi gasilci dočakali orientacijski tek. Ta je bil letos že 5. po vrsti in je potekal 19. maja. Na njem je sodelovalo 10 gasilskih društev iz celotne gasilske zveze Ivančna Gorica. Orientacijski tek je na občinski ravni v sodelovanju z Mladinsko komisijo iz zveze Ivančna Gorica in PGD Vrh pri Višnji Gori, letošnje leto organiziralo sektorsko društvo PGD Višnja Gora. Tekmovanje se je odvijalo na Vrhu pri Višnji Gori in njegovi okolici. 196 tekmovalcev in njihovih mentorjev, se je v ekipah trojk prebilo skozi orientacijsko pot  posamezne kategorije, ki je bila pripravljena skozi gozd, travnike in različne kolovozne poti. 21 pionirskih ekip (od tega 7 ženskih in 14 moških), 23 mladinskih ekip (od tega 8 ženskih in 15 moških ekip) in 4 moške pripravniške ekipe gasilcev so dosegle naslednje rezultate:

Takole, pa se zopet oglašamo tudi iz gasilskega društva.

Pred nami so zaslužene poletne počitnice, pa vendar naj že na začetku povem da naša gasilska mladina ne počiva. Dejavnosti v društvu namreč potekajo v vsakem letnem času. Na ta način stalno vzdržujemo pripadnost in vestnost pomembnemu delu.

Če najprej povzamem sama tekmovanja lahko rečem, da sem ponosen na prav vsakega izmed njih. Resnično delujejo kot ekipa, kar pa vodi tudi do temu ustreznih rezultatov. Tedensko dobivanje na rednih gasilskih vajah, kjer poleg teorije vadimo tudi prakso, mlade gasilce in gasilke pripravi na gasilska tekmovanja na katerih se odrežejo odlično.

Prijavnica

Se želite včaniti?

Prenesite si prijavnico in jo
izpolnjeno pošljite na naslov:

PGD Višnja Gora,
Cesta na Polževo 12
1294 Višnja Gora

Vabljeni!

 

 

O društvu

Prostovoljno gasilsko društvo
Višnja Gora

Cesta na Polževo 12
1294 Višnja Gora

Telefon: 01/7884-645
Elektronska pošta: gasilci.vg@gmail.com